tisdag 20 juni 2017

Årets längsta dag

Dagarna går fort nu och inatt är det årets kortaste natt. Ni har väl märkt att det är ljust länge nu.😀 
Det är alltså årets längsta dag, här får ni 5 korta fakta om just årets längsta dag som är i morgon den 21 juni.  



Själv gillar jag att dagarna är lite längre, jag hinner med så mycket mer då. Kan inte förstå varför jag hann så mycket mer förr, även när det under vintern var betydligt kortare dagar. 😕 
Vad har jag/vi då hunnit med under veckan som gått ? Jo först en titt i trädgården där jag fick se att min Iris Germanica, som jag köpte på Sofiero slott i Helsingborg, äntligen har börjat blomma.


Första knoppen har visat färg.....men stämmer färgen?


Men så besviken jag blev.....den skulle ju vara svart och nu har den en lila-röd färg, men vacker är den ändå. Alltid lika spännande om de växter/lökar man köper eller sår, ska ta sig eller inte.


Den spänningen har jag nu. när det gäller Stockrosorna. Har alltid gillat Stockrosorna, men alltid trott att de bara växer nere i södra Sverige och på Gotland. Nu har jag själv plockat frön (i Skåne), sått och planterat förra året och nu börjar knopparna visa sig. 😃
 Normalt brukar det bli 1 stängel med blommor, här blir det minst 4-5 st. Längden, som mest upp till 2 m.... jag mätte och den var redan 190 cm.


Den andra plantan är inte lika hög, men har fler blomstänglar.


I söndags hade jag födelsedag och som vanligt så var det härligt sommarväder. Barn och barnbarn kom på fika och Stella och Liam gillade tårtan jag hade gjort....jordgubbstårta så klart!

Noel plockade blommor, men de ville han ha själv, farmor fick inga, men av familjen fick jag en sol och vilstol. 😁


På måndagen var det dags att åka till stugan och fixa gräsmattan och rensa bland buskarna.....även där ska det vara fint till midsommar.



Idag har jag (äntligen) städat bort alla döda flugor och spindelnät i lillstugan, putsat alla fönster så man kan se ut. Nu kan sommargästerna få komma :)
Prognosen för  fredagen ser inte så rolig ut....kan någon förklara varför det nästan alltid ska regna den dagen 😢



Hoppas ändå att alla får en trevlig och Glad 




6 kommentarer:

  1. Hej. Grattis i efterskott även jag har födelsedag den 18:e. Inget konstigt med det men jag har även barnbarn som heter Stella och Liam det var lite lustigt sammanträffande. Tack för en trevlig blogg�� Rigmor

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej tack för att du tittar in. Ja vilket sammanträffande, jag får gratulera jag också :)

      Radera
  2. Oj vad ni jobbar och sliter, men fint blir det!
    Ha en riktigt skön midsommar!

    SvaraRadera
  3. Det går så fort fram till midsommar, att det nästan är sjukt. Sedan vänder det mot kortare dagar igen. Midsommartiden är för kort! Men vilken fin blomma! Midsommarkram

    SvaraRadera
  4. Ni verkar förberedda! Själv vet jag inte om jag hinner mer när det är ljust. Jag sover så otroligt dåligt när det aldrig blir mörkt så jag känner mig konstant outbildad .... Men nu är vi på väg! :) Önskar er en fin midsommar oavsett väder!

    SvaraRadera
  5. Förstår att du väntat dig en svart blomma så som på bilden, Fast jag tycker den är väldigt vacker, som du har fått. Visst är stockrosor vackra, vi hade det tidigare men dom har försvunnit, konstig nog.
    Kram till er från oss.

    SvaraRadera