lördag 16 maj 2015

SM i Dans

Nu ska det dansas i 2 hela dagar ca 18 timmar, 10 timmar på fredagen och 8 timmar på lördagen. Tur vi bara ska vara publik och hejarklack....ha  ha.
Vi startade vid 11 tiden på torsdagen mot Helsingborg och dess Arena där danstävlingen ska hållas. Lövträden lyser ljusgröna och solen skiner det bådar gott :)


En sån härlig och skir grönska.


Vi stannar till vid en rastplats ca 5 km norr om Hyltebruk för en fika. 


Fälten lyser gula mot den blå himlen....svenska färger!!


Vi fortsätter ner mot Halmstad och ut på E6


Vi hittar fram till Miatorpets vandrarhem där Dansklubben Buggie har sitt högkvarter. Här träffar vi på både gamla och nya dansare. Klubben har alltid (ända sedan 1991) när det har varit SM träffats kvällen före, grillat och ätit  tillsammans samtidigt som information om tävlingen ges.


Flera små grillar tändes och det var lite problem med att få igång en riktigt fin glöd. Några hade inte tid att vänta tills kolen tagit sig, vilket resulterade i en ordentlig rökutveckling :)


Till slut blev våra kycklingfiléer färdiga och vi kunde äta ute för första gången i Sverige :)


När solen försvann bakom buskarna började det bli lite kyligt.


Vi lämnade vandrarhemmet och letade upp Helsingborgs arena där vi hittade en perfekt parkeringsplats att övernatta på samt parkera på för helgen, mot en avgift av 5 kr /timma. Här står vi nära hallen knappt 100 m att gå.


Tävlingen startade redan 9.30 så någon sovmorgon blev det inte.
Inne i foajén såldes danskläder och skor. Priserna visade att dans på hög nivå kostar en hel del, speciellt klänningarna för latin och standarddanserna var dyra, med mycket glitter och i vissa plagg massor av tyg. Man kunde dock få tag på en del begagnade danskläder till ett lägre pris.


På eftermiddagen var det invigning av själva SM. Hela 700 dansare intog golvet vid invigningen och för att inte vår hemmaklubb skulle försvinna i mängden kunde man använda kompisens axlar.  :)
Lars-Åke Wilhelmsson allas vår "Babsan" hjälpte till som konferencier.


Trots många duktiga dansare, så var nog de här små dansarna de sötaste att titta på.


Det var många danser och man tävlade i både Latin, Standard och Bugg och Rock´n roll. Största gruppen var ändå Bugg 35+ med ca 100 tävlande par och i Bugg SM var det ca 80 tävlande par....inte lätt att vara domare där :)


Flera av klubbens duktiga dansare tog sig till final och några fick även med sig fina priser hem. Själva försökte vi med lotterierna, men de gav ingen vinst ....tyvärr :)
När tävlingen var slut åkte vi genom fina bokskogar mot Sofiero. 


Tanken var att åka till Tinkarp nedre och dess parkering, men vägen var avstängd så vi hamnade här i stället N56 04 20 E012 40 24 vid Villa Thalassa.


Redan när vi kom stod det en husbil här, så ensamma blev vi inte.
I morgon ska vi göra ett besök på Sofiero för första gången.

5 kommentarer:

 1. Så härligt för er att vara på rull igen:) Och så kul att få åka till dans och titta på dom som är så duktiga. Kram

  SvaraRadera
 2. Tur att man inte är dommare när det är så många dansare! Ni har säkert fått lyssna på bra musik och se många dansare. Bokskogen är verkligen fin med den skira gröna färgen.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Det är mycket dans numera, Let´s Dance på TV4 har troligen drivit på utvecklingen en hel del. Sofiero ska jag sätta upp på vår lista över besöksmål, tack för tipset.

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Verkar vara en trevlig utflykt och träffa andra människor och grilla,
  Måste vara roligt att se så många vackra människor dansa.

  Ha de bra!
  Lars och Inger

  SvaraRadera
 5. Låter som en fantastisk helg! Ha dé fortsatt bra! Elisabeth

  SvaraRadera