lördag 9 maj 2015

Husbilstidningar mm


Nu har vi fått tre husbilstidningar att läsa.
När vi kom hem från vår vinterresa väntade tidningen Husbilen Resa på oss. Eftersom vi är med i MHCS så ingår numera deras tidning Bulletinen i Husbilen Resa. Här kan vi bl a läsa olika reportage från medlemmarna men även om en resa Vättern runt, med tips om ställplatser, även en tur ner mot Holland och Zeeland verkar intressant. Vill man åka längre söder ut så är ju ett bad i Saturnus varma källa i Italien en höjdare.
Nästa tidning, som vi väntade på, var ju Nomadliv, som jag skrev om i förra inlägget. Där handlar resan i Sverige om den stora sjön Vänern och dess olika övernattningsställen. Håverud i Dalsland är en annan sevärdhet och så klart handlar den även om oss bloggare :DIdag kom den tredje husbilstidningen min husbil i Sverige så nu har vi lektyr att plöja igenom och planera där efter. I den kan man få en del svar på frågor om Parabol och wifi, som är en stor fråga när det gäller övervintring i andra länder. I den finns också många reportage om olika husbilar dess inredning mm.


I den tidningen finns också tips om husbilsmässan Hus på Hjul i Norrköping 15 -16 maj. Jag hade gärna åkt på den mässan, men tyvärr så ska husbilen rulla ner till Helsingborg den helgen, för då går SM i Dans och det vill vi gärna se, men kanske nästa år.


Tyvärr så är Krisihimmelsfärdsdagen + efterföljande helg väldigt populär för många aktiviteter, här gäller det att prioritera :D

Vi har nu varit hemma i 6 veckor och nu börjar längtan att åka ut igen komma särskilt ännu mer, när man läser  tidningarnas reportage....då suger det riktigt i "restarmen".
Vi kommer ändå att hålla oss till Sverige i sommar och siktar på midnattssolen. En snabbvisit hos sonen på Frösön är så klart inplanerad, men först blir det en helg med mycket musik, dans och träff med gamla bekanta. Tills dess väntar mer trädgårdsarbete...."ingen rast och ingen ro"  :)

6 kommentarer:

 1. Man blir så läskad när man läser alla dessa husbils tidningar:)) Man vill bara åka överallt dom tipsar om:)) Tur vi har husbil då:). Synd att ni inte kommer till Norrköping...så vi fått träffas igen;-) Ta inte i så hårt i trädgården nu...ta lite då o då o njut av årstiden. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det hade varit kul att fått träffas igen.....men vi kommer ju upp i Juni :D Synd att man inte visste om den mässan lite tidigare.

   Radera
 2. jaså, drar det redan i restarmen :) min tarm ligger nog i en hel del vila efter sista resan......det blev lite för mycket av flygplats för min smak.....men jag kom åtminstone fram haha......ni kommer att gilla övre Norrland, men glöm inte att ta med myggspray!!

  SvaraRadera
 3. Bra att det numera finns flera tidningar som skriver resereportage med husbil. Jag blir lite trött på artiklar om olika husbilsfabrikat och om tester av olika slag. Tror att många är ute efter restips och praktiska artiklar om husbilslivet som det faktiskt kan upplevas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med dig! Hellre resereportage än fakta om bilar, fast är man i bytartagen så är nog det intressant också. :)

   Radera
 4. Hej!
  Många fina tidningar att hitta utflyktsmål för kommande resor,
  Hoppas ni hittar något bra.

  Ha de bra!
  Lars och Inger

  SvaraRadera