fredag 22 maj 2015

Nybygget

eller nybyggarna, kallades vi för, när vi för 35 år sedan byggde vårt hus. Då var det många år sedan det byggdes några nya hus vid sjön Åsunden. Idag byggs det igen och det på den mark som Ulricehamns båtbyggeri låg på och var Ingemars arbetsplats under drygt 50 år.
I ett av husen kommer vår son att flytta in lagom till jul. De får lika fin utsikt som vi har, med hela staden framför sig. Dessutom närmare till vattnet än vad vi har. De här husen kommer att förändra bilden av Ulricehamns Villastad sett från andra sidan.


Snart har hela Maj gått och inte har vi sett till någon värme nu får hoppet stå till Juni. Jag undrar när det var en så här kall vår sist.....någon som vet??
Vackert är det i alla fall ute med grönskande träd och mycket blommor. Det medför också en hel del arbeten i trädgården, mellan alla skurar förstås.
Ha det gott!!

9 kommentarer:

 1. Vilket fint läge på huset dom får.
  Fördelen med kylan, om man nu kan kalla det för fördel, är att det blommor längre och vi får njuta längre.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig när det gäller blommorna. Visst är det ett fantastiskt läge på husen.

   Radera
 2. Men så fin bild av alla husen:). Skrev en kommentar tidigare...men den försvann? Jag undrade hur många rum det blir i husen. Fin till blir dom ialla fall och nära får ni till varandra:) Kram

  SvaraRadera
 3. Vilken utsikt de får över sjön. Denna maj går nog till historien vad gäller kyla. Tur vi har semester snart, så vi kan rulla söderöver!

  SvaraRadera
 4. Oj så vacker utsikt,liksom man får med Bobilarna!

  Trevlig Pingst.....Kram

  SvaraRadera
 5. 50 år på samma arbetsplats är beundransvärt, det kommer jag troligtvis inte att klara av. Bara 39 just nu, trots att jag jobbat sedan 10- årsåldern. Trevliga hus, men hur går det om taken fylls av av snö? Ha det gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du Matts det hoppas jag byggfirman har fixat haha.
   Dina 39 år på samma arbetsplats tycker jag är stort.... det är inget jag kan skryta med :)

   Radera
 6. Hej!
  Ulricehamn är jättefint, vi har campat på Lassalyckans Caravan Clib i åtta år på vintern,
  sen har vi använt ställplatser vid kallbadhuset vid flera tillfällen, jättefint.
  Verkar fint dit din son skall flytta, blir säkert jättebra.

  Ha de bra!
  Lars och Inger

  SvaraRadera
 7. Her oppe i nord sies det at om mai er kald får vi en fin varm sommer med lite regn. Håper at det stemmmer. Fine hus på flott plass.
  hilsen irene.

  SvaraRadera