onsdag 2 juli 2014

Svamp i år?

Förra året var det dåligt på svampfronten, hela sommaren och på hösten. Som tur var hade vi en hel del svamp kvar i frysen så vi klarade oss bra ändå. Bara
känslan när man går i skogen och letar svamp och har turen att hitta några, är ju så himla kul.
Nu i år har vi kunnat läsa både i tidningar och på FB att man plockat kantareller redan nu och att det skulle vara gott om dem.
Alltså packade vi en fikakorg och drog iväg till vår stuga. Först passade vi på att klippa gräset sedan fika och så började de mörka molnen torna upp sig.
Att ta någon längre skogspromenad var inte att tänka på, så vi gjorde som vi brukade....plockade på ställen vi kunde nå från bilen :)


Resultatet ca 1,5 L kantareller och då ska ni veta att vi fick lämna minst lika mycket på tillväxt. Några fina björksoppar fick också följa med hem. Som det ser ut nu så kan det bli en bra svampsäsong i år.


Efter rensning så blev det Creps med svampstuvning till kvällsmat.

På vägen hem mötte vi regnet, åskan och hagelskurar, så vägen såg ut som om det hade kommit nysnö. I flera dagar har vi nu haft regnskurar, som varit så häftiga att blommorna i trädgården har slagits omkull.
Jag som hade hoppats på en sommar med bad, men har inte doppat fötterna i sjön ännu. Nu håller jag tummarna för att vädret ska bli bättre, med tanken på alla som börjar sin semester till helgen. :)

8 kommentarer:

  1. Grattis till svampskörden! Här är det helt tomt på svamp! Det har varit alldeles för torrt, men förhoppningsvis kommer det igång efter det regn som kommit nu. Ingen fara än... svampsäsongen brukar ju inte börja förrän andra halvan av juli...
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Ja de säger att det finns kantareller allra redan !!
    Men det har ju regnat en hel del synd nog !!
    Rätten såg väldans smaskig ut :-)

    Ha det underbart/Kram

    SvaraRadera
  3. Åååååhh, jag vill också plocka svamp.........det har hänt några gånger att jag plockar fram bilderna från i fjol och tittar på hur roligt vi hade. Både att cykla (för den var eldriven) och att plocka svamp!

    SvaraRadera
  4. Oj så gott det ser ut! Jag trodde att svampen kom lite senare... men det är kanske tiden som går fort ;) Ser i alla fall väldigt smarrigt ut! :)

    SvaraRadera
  5. Va härligt med så mycket svamp, ännu har vi inte hittat några kantareller i våra skogar men det kommer väl. Här på Ljusterö kom det ett jäkla oväder igår, åska, spöregn och hagel i en salig blandning.

    SvaraRadera
  6. Ja inte kan de ha torkat bort den här sommaren inte!

    Kram

    SvaraRadera
  7. Tur att jag inte äter svamp:) då slipper jag plocka den..haha. Jag plockar hellre blåbär o lingon. Brukar man inte säga att: efter regn kommer sol:-)) Solen kommer kära vän..misströsta inte.:) Kram till er.

    SvaraRadera
  8. Hoppas det finns kvar några tills vi träffas........Kram!

    SvaraRadera