onsdag 25 september 2013

Nytt besök i svampskogen

Min syster Anita, hade en önskan när hon kom och det var att vi skulle ut i svampskogen. Nu har det ju varit en ovanligt torr sommar så vi har inte hittat så mycket svamp. När det i dagarna kom lite regn så hoppades vi på att det också skulle bli svamp. Vi passade på att tömma vattendunkarna och stänga till för möss, så gott det nu går, när vi ändå var i stugan.
Sen fortsatte vi mot de ställen där vi vet att vi har hittat svamp tidigare och helst inte gå för långt in i skogen :) (ni vet onda knän och leder).


Att plocka svamp från bilen har vi gjort i alla år så även nu, och där i mossan vid vägkanten satt dom. 


Vi fortsatte sedan en liten sväng in i den trolska skogen. Det var lite väl kyligt ute men det märkte vi inte när vi gick där i mossan.


Anita med den tunga kameran i fall att vi skulle träffa på ett riktigt bra kantarellställe.


 Nu hittade vi bara några bleka taggsvampar i skogen, att skogsluften suger blev vi varse om, så vi åkte ner mot sjön för en fika.

Vad är det du fotar Anita?
Det finns inget kaffe som smakar så gott som när man dricker det ute i naturen.


Vi fortsatte sedan hemåt, med en nästan halvfull svampkorg, mot Årås Kvarn och sjön Jogen, där vattennivån var minst lika låg som i Åsunden. 


Hösten är bra vacker en sådan här dag.


Inte ser det så mycket ut, men faktum är att när svampen var rensad så vägde den 1kg det blev 4 påsar i frysen och resten åt vi upp. :-D


Nu hoppas vi att det kan bli en skogstur till, innan vi drar söder ut. Lite torkade trattisar att ha med står på önskelistan.
Nu märks det att många husbilar har gett sig iväg söder ut eller minskat på åkandet, för ställplatsen i Ulricehamn var tom på bilar och det är nog första gången i sommar.

5 kommentarer:

 1. Härligt gott med lite svamp att steka på till hårdmackan !! Jättegott......
  Lyckliga ni som får dra mot sol o värme snart....

  Ha det gott......Kram

  SvaraRadera
 2. Nu klickar jag mellan tre olika bloggar..mammas, eran och Tomas o Peters reseblog..mycket att hinna med, men jag har kommit på att när jag saknar mamma går jag till ERAN blogg för där finns kort på mamma..hahah och på hennes blogg finns kort på er alla !!!
  Så mysigt det ser ut i "trollskogen" ser inte äns kallt ut som det stog att det var..Ha det bra och kram till er alla..Rita

  SvaraRadera
 3. Roligt för Anita att hitta lite svamp i alla fall, även om det inte blev några gula "mattor". Även om det varit tomt på husbilar i Ulricehamn så tycker jag att det är många husbilar ute på vägarna. Har dessutom haft gott om sällskap på de ställplatser jag besökt. Kram, 3M

  SvaraRadera
 4. Jag njöt mer av höstbilderna än svampen. Kram.

  SvaraRadera
 5. Sköna bilder från en skön dag! Inte mycket svamp här heller... bara kantareller, men trattisar och rödgula trumpeter är på gång :)
  Kram

  SvaraRadera