söndag 22 september 2013

Födelsedagskalas

I morse var det bara +5 gr, dvs när vi kom upp ur sängvärmen. Ingemar tog sin vana trogen en tur med cykeln och en tur i trädgården.

Granen klippte han i förra veckan och redan hade spindlarna vävt sina nät, som med morgondaggen syntes tydligt.


I buskarnas bladverk syntes de större spindlarnas arbeten.


Sedan drog han iväg på cykeln för att kolla hur långt de hade kommit med den nya motorvägen.


Vid 2 tiden var vi bjudna på 2 års kalas. 
Tårtan hade pappa Mathias gjort alldeles själv, den var jättegod.


Tiden går fort och lille Liam är redan 2 år. Jag hade med en folkabuss målad i flower power stil, som blev väldigt populär.


Efter kalaset bar det iväg till nästa kalas hos dottern Lena, som fyller år i nästa vecka. Vi måste ju också kolla in deras nybygge, innan min syster åker tillbaka till USA. 
Huset ligger på en udde omgivet av vatten på tre sidor. Smarta var de när de köpte färdig gräsmatta, bara att rulla ut, men som behövde skötas ordentligt med bevattning under sommaren.


Vi fick en härlig gryta på fläskfilé med stark korv och oliver i. Husets dotter hade gjort en jättegod paj, som hon testade på oss, hallon och björnbär med ett gott "täcke" samt vaniljsås. 
Har man trevligt så går tiden fort och det hann bli mörkt innan vi kom hem.


3 kommentarer:

 1. Vilket häftigt spindelnät! Fantastiskt fångat på bild. Och visst går tiden fort när man umgås med nära och kära :)

  SvaraRadera
 2. 5 grader ?
  Vi befinner oss i staden Beaune i mellersta Frankrike och när vi klev upp i morse kl. 08.45 var det hela 18,4 grader i skuggan och med en 100% klarblå himmel. Igår när vi "gjorde stan", så var det 24,7 grader i skuggan och vi satt ute vid husbilen i shorts ända fram till 23.15 utan att frysa !
  Visst känns det väl skönt att veta att ni snart är på rull söderut ?!

  SvaraRadera
 3. Morgondagen avslöjar spindelnäten på ett obarmhärtigt sätt, men det ger fotograferna fantastiska motiv. Kul att fota denna tid på året. Vilken härlig tårta, där skulle man ha varit med. Kram, 3M

  SvaraRadera