måndag 26 augusti 2013

Reseplanering


Nu börjar säkert många planera för sin övervintringsresa med husbilen. Vart ska man åka? Vilket land är osäkert? Kan man övervintra nere i Marocko? Är det säkert? Hur är det med klimatet? Hur får man tag på gasol? Hur gör man om man blir sjuk? Ska man ha en extra reseförsäkring? När ska man åka och ska man ta färjan eller bron? Ja, ni vet frågorna är många.



Många håller sig i Europa, förra året var vi till Marocko och om vi har hälsan och får husbilen fixad så blir det nog en ny resa mot Marocko. 


I dagsläget, när det är oroligt i många länder, då undrar man ju hur är det i Marocko? Jag hittade en sida om reseinformation från Sveriges Ambassader. 
Klicka på det land du funderar på att åka till så får du veta mer.
Även den här länken kan vara bra att läsa, om man tänker sig till Marocko.

Veckorna rinner undan fort nu, på onsdag ska vi få besked (hoppas vi) hur det går med våra el-problem i husbilen och om de kan lösa dem, då först kan vi börja planera.
Vart åker ni som ska övervintra i södern, har ni planen klar? J

5 kommentarer:

  1. Spännande att planera! Vi brukar också kolla på ambassaderna för att kolla säkerhetsläget. Det är nog klokt. Jag har inte hört att det ska vara några problem i Marocko just nu, men man får förstås hålla sig uppdaterad.

    SvaraRadera
  2. Jo då!
    Här planeras det för premiärresa på flykt från snö!

    Vad jag funderar på just nu är gasolförsörjning i olika länder.
    Det löser sig säkert!

    Lev väl!

    SvaraRadera
  3. Hoppas bilen blir ok och ni kan ge er iväg bort från snön. Det hade jag också önskat men jobbet.... Vi njuter dock av våran semester, just nu i Tyskland hihihi
    Kram

    SvaraRadera
  4. Angående gasolen så finns det adapter på Movera dom har två set 55 050 o 55 051 ca pris 17 € st dom fungerar i hela Europa M.V.H Uffe

    SvaraRadera
  5. Vi har samma karta i hallen hemma. För varje nytt ställe vi övernattar med Bobilen, blir det en röd nål i tavlan. Det är ganska kul, att se den varje dag och gå och drömma sig ut i Europa. Kram

    SvaraRadera