torsdag 8 september 2011

Husbilsmässan på Elmia

Ja jag skriver husbilsmässan för vi kollade bara på husbilar, stora som små. Men för att ta det från början....vi åkte hemifrån vid strax efter 9 och när vi hade kört av mot Elmia så började köerna. Nu visste vi att det fanns husbilsparkering en liten bit ifrån själva huvudingången,så vi körde dit och där var varken kö eller trångt även om det hela tiden fyllde på med husbilar. Tog oss upp till själva mässhallarna, där var ingen kö.
Första tidningen med beskrivning av de olika hallarna fick vi redan vid biljettinsläppet. Vi började dagen med en fika....för att orka genom alla hallar. För att sumera intrycken av vad vi såg, så var det många stora men även många sk "plåtisar" dvs små husbilar och man ska ha en stor plånbok om man ska köpa en ny husbil.
Många hade satsat på bädden i mitten en "quensbädd" och sänkbar bädd i taket. Flera hade tagit bort ugnen ur sitt sortiment (det tycker jag är synd).
Stora garage vill man tydligen ha. Några hade satsat på ett stort fönster i sovrummet, (vilket jag inte vill ha). Inredningarna i köksdelen var mer genomtänkta nu, spisen med 3 lågor bättre placerad och med delbart skyddslock. Nya trevliga färger och tyger på möbelklädseln.
Efter hand som vi gick från den ena till det andra husbilsmärket så hade vi mer och mer att bära på. Vi avverkade första våningen och halva andra + shoppingavdelningen där vi köpte 4 rökta korvar innan det var dags för en hamburgare, fortsatte med de övriga hallarna och tillbehörsavdelningarna fram till kl 15, då var armarna tyngda av kataloger, tidningar och div produkter och ryggen började kännas av.
Någon ny husbil kommer vi inte att köpa men det är kul att gå runt och kolla in vad för nya ideér dom har tagit fram, kanske finns det nu någon kvinna med, när de ritar köksdelen, den har ju blivit mer praktisk nu än den varit innan.
Det här är en del av alla kataloger mm som vi nu ska läsa igenom, och då är det bara en liten del av vad man kunde ha med sig hem.

Vi träffade även på flera husbilsåkare. som vi lärt känna på träffar och när vi gjorde vår resa förra hösten/våren, alltid lika trevligt att mötas. Man blir helt slut efter att ha gått runt i mässhallarna, undras hur många km man har gått?

1 kommentar:

  1. Tack för rapport! Vi tycker att de där queensbäddarna är lite opraktiska om man har tonåringar som sover andra tider än man själv (och då ockuperar en del av utrymmet i bilen). Att de tar bort ugnen är ju också synd. Vi använder vår ugn mycket!

    (Man borde ha en stegräknare när man går på mässa och se hur många steg det blir...!)

    SvaraRadera