söndag 7 augusti 2011

Oväntat besök

I fredags fick vi ett oväntat besök av goda vänner sen 40 år tillbaka. Det blev mycket snack om vad som hänt under årens gång , det var många år sedan vi sist sågs, om barn och barnbarn, hus och husbilar. Det var med dem vi första gången åkte husbil. Eftersom det var ganska gott väder blev det en tur med flotten på sjön.

Dagen därpå hade vi tänkt åka till stugan, huset skulle invaderas av ungdomar, våra kompisar följde med oss dit ut.
Vi tog också husbilen med. Vi måste testa om gräsmattan håller för bilarna. Tur med vädret hade vi för när vi kom fram sken solen.Våra vänner hade lånat en husbil, men det var inte mycket som fungerade på ett tillfredsställande sätt.
Batteriet laddade inte under färd, kylskåpet hade startproblem mm. En titt under bilen visade var handtaget till toa-tanken satt, (en fast tank). Många av problemen löstes av karlarna.


Cyklarna kom ner och vi tog en tur ut på skogsvägarna för att plocka lite svamp till middagen.


Varmt blev det och en behövlig vila vid den lilla sjön.


Lilla Amira hade problem med att hålla koll på flocken, då vi gick åt var sitt håll för att plocka svamp.


Det blev lite grillat med smörfrästa kantareller fram på kvällen, vi satt i stugan i skenet av stearinljus, och pratade gamla minnen, kvällen blev sen. Vaknade på morgonen av regnet mot husbilstaket. Inget vidare väder för skogspromenader, så våra vänner styrde upp mot Karlstad och vi hoppade in i bilen och åkte hem. Plockade ur kylskåpet och tömde tankarna inför nästa resa som blir om två veckor.

7 kommentarer:

 1. Vilken härlig helg ni verkar haft! Ha dé fortsatt bra!

  SvaraRadera
 2. Trist när det tekniska krånglar, men det verkar ju som att mycket löstes och ni fick en fin helg! Vi har haft en del tekniskt strul med vår bil den här resan (GPS:en, spänningsomvandlaren, stegen som gick sönder), så lite kommer nog behöva fixas under året...

  SvaraRadera
 3. Freedom, visst är det tråkigt när sakerna inte håller, vi hade ju problem med slangarna och avloppet förra året. Vad månde det bliva denna gång???

  Ja vi hade en härlig helg och fler lär det bli om vädret tillåter.

  SvaraRadera
 4. Plockar dom svamp under bilarna?????
  hls kurt

  SvaraRadera
 5. Nej Kurt :) men man vet aldrig vad som finns i gräsmattan! :)

  SvaraRadera
 6. Mysigt det ser ut, speciellt flotten! Men trist när inte allt funkade bra på vännernas bil!

  SvaraRadera
 7. MAGGAN med stort M! Nu måste du göra mer REKLAM för svampträffen. Hur många har anmält sitt intresse? De ä såna träffar som jag har försökt få ihop nu i 90 år men har hittills ej lyckats.
  Hälsn. från anonyma Kurt.

  SvaraRadera