söndag 21 augusti 2011

Öland i strålande sol.

Vi fortsatte från Mösterås till Öland och våra vänner. De har på tre år skapat ett paradis, en mycket fin byggnad och en minst lika fin trädgård.


Ett roligt litet fågelbad bland buskar och träd som fåglarna säkert gillade.


Och gissa vad som klättrade efter ena solväggen....jo en fin vindruvsplanta, där fanns både gröna och blå druvor. Undras om dom får så mycket att dom kan göra eget vin? Goda såg de ut i alla fall.


Det blev både god mat och mycket prat och vi delade med oss av det vi lärt oss om ställplatser, internet och annat för nu ska även de ta en tur ner mot Spanien.


På hemvägen såg vi en skylt om "storloppis" och blev nyfikna. Ja nog fanns det loppisgrejer....ett helt hus fullt, så fullt att det bara fanns små gångar att gå genom för att hitta något. Några små fynd blev det t ex den röda lampan på högra sidan. Det var en fotogenlampa och den passar bra i stugan där vi inte har ström.

Vi hittade också lite längre fram en utförsäljning av Tupperwares saker, där fann en låda för knäckebröd och ett par saltkar vägen till vår husbil. Tömning av toan skedde vid Kroksjön som ligger lite öster om Tranemo, där träffade vi också på våra vänner från Midsommar och Lysekil, så roligt det är när man möter, helt oväntat, sina vänner. En härlig liten resa så här på sensommaren blev det och Öland tog emot oss med både sol och värme.

3 kommentarer:

 1. Imorgon kommer vi att stå på Ulricehamns nya Ställplats. Kommer ni att besöka oss? Frågas... kom. Hls från anonyma Kurt.

  SvaraRadera
 2. Gunilla i Monsarazfredag, 26 augusti, 2011

  Vinranka heter det i de länder där vinet normalt växer avsett för vinframställning. Inte "vindruvsplanta".

  SvaraRadera
 3. Tack Gunilla, det var nog det jag syftade på :)

  SvaraRadera