måndag 15 augusti 2011

Lås på bodelsdörren

Nu börjar sommaren gå mot höst och då krymper dagarna tills vi ska ge oss ut på nästa vinterresa. Den här gången tänker vi åka mot Italien ch Sicilien och nu har vi förberett oss.

Förra året hade vi oturen att få inbrott i husbilen, med förlust av kameror som följd. En av de få gånger vi båda lämnade bilen, när vi stod vid ett affärscentrum. Vi hade ju larm och trodde i vår enfald att det skulle avskräcka tjuvar och få folk att reagera....men nej då folk reagerar inte om ett tjuvlarm går i gång. Då, i Portugal, hade de lyckats bryta sönder plastlåset i bodelsdörren, sen var det bara att sticka in handen och öppna dörren. Nu har vi satt dit ett lås......så in ska de inte komma, i alla fall inte den vägen. På framdörrarna finns redan krokar att haka fast dörrarna i så där ska de heller inte komma in. Värre är med fönstren, men det är bara att hoppas att det tar för lång tid att bryta upp dessa.
Nu ska vi fortsätta att planera, läsa andra bloggar om Italien för att få tips, gå igenom räkningar som ska gå via autogiro eller e-faktura, anmäla om vilande prenumerationer, beställa tid för nya recept på läkemedel.....ja det finns en hel del att göra. Maken håller på att fixa ett nytt datorbord åt mig i framsätet, jag ska fixa lite med gardiner och gå igenom skåpen. Två månader går fort,kanske dags att börja göra en "komihåglista".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar