söndag 20 februari 2011

Nu har det hänt.....

Ja, nu har det hänt som inte skulle få hända, men så är det när man slappnar av lite för mycket. Idag hade vi inbrott i husbilen under tiden vi var på en affär för att kolla varför mitt internet inte funkade. När vi kom tillbaka tyckte jag att det blåste från bodelsdörren och fick då se att fönstret var öppet. Någon hade brutit upp fönstret och snabbt tagit sig in i bilen roffat åt sig det han såg och snabbt bort därifrån. Vi hade filmkameran på laddning och den nya Nikon låg på sätet efter uppladdning, samt vår Garmin låg fram i ett fack. Vad gör man???? Jo vi åkte och köpte ny kamera, det blev en Canon, och en ny Garmin 1245 som vi hoppas ska funka. Det jag saknar mest är filmerna från Spanien, som vi inte hade hunnit ladda in till datorn. Normalt brukar Ingemar alltid stanna i bilen när jag ska på en affär men den här gången följde han med....tyvärr. Men man lär sig alltid något när sådant här händer, så se upp alla ni som är utomlands, lämna helst inte bilen båda två.

Nu står vi i Manta Rota där vi stått dom senaste två dagarna, tillsammans med ca 150 andra bilar. Här finns toa-tömning och vatten. Det finns en fantastiskt fin sandstrand många km lång. Vi gjorde några små resor runt byarna och det är många små fina vägar....som man knappt kan mötas på. Över allt blommar ginsten och även mimosan har börjat blomma. I dag var det marknad men om det får jag skriva i morgon. Vädret idag +20° och mest sol.

6 kommentarer:

 1. Så trist med inbrott. Inte bara att någon tar ens tillhörigheter utan också känslan av att bli kränkt, när någon rotar runt bland ens saker.
  Tur att ni har hunnit ladda in bilder tidigare, så det kanske inte var allt för många som försvann. Ha en bättre fortsättning på helgen!

  SvaraRadera
 2. Nej fy faan vad tråkigt rent ut sagt!!! Jag lider med er. Inga värdesaker får ligga synligt framme. Det lockar tjuvar. Men det kan ju hända ändå förstårs. Tur att ni fick behålla datorn i alla fall. Hoppas ni slipper fler tråkigheter i fortsättningen och lita aldrig på folk som kommer fram vid mackar eller på gatan. Ha dörrarna låsta när ni stannar tillfälligt i bilköer och korsningar. Dessa tips har stått i tidningarna för att undvika rån m.m.

  Den där stranden ser fin och bred ut. Nästan rödaktig sand. En del snäckor dyns också.

  SvaraRadera
 3. Fy vad tråkigt... hade ni inget larm på? Ta som vana att alltid sätta på det när ni lämnar bilen. Borde ni inte ha gjort en polisanmälan så att ni kan anmäla till försäkringsbolaget? Tur att inte datorerna låg framme för då hade väl dom också varit borta...

  SvaraRadera
 4. Usch och fy vad tråkigt, men det kanske var tur att ingen var i bilen då vet man inte vad som hänt. Ha en fortsatt trevlig resa vi saknar er.
  Ingrid och Janne

  SvaraRadera
 5. Det var inte kul, klarade sig bilen utan skador? Där ni står nu är det en plats avsedd för husbilar, det ser nästan så ut? Var rädda om er och hoppas att ni slipper fler otrevligheter.

  SvaraRadera
 6. Fy vad trist! Urtråkigt! Visst har ni larm? Hade ni inte det påslaget? Se till att ni gör en polisanmälan, så ni får ut något från försäkringsbolaget! Hade tjuven skurit ut fönstret? Har ni fått det lagat?
  Hoppas allt går bra i fortsättningen!
  Kram från oss!
  Inger och Ingemar

  SvaraRadera