torsdag 29 juli 2010

Höga Kusten


Vaknade till sol i morse, men regnet hade smattrat mot taket i natt. Efter frukost måste vi ju vara lite kulturella igen (har vi varit under hela resan ). Vi skulle utforska lite av Skeppsmalen. Det första jag tänkte när jag såg dessa var att inte behöver vi krukor för att blommorna ska trivas.


Vi tänkte ta Landhöjningsstigen så vi tog vägen mot fyren, där stog ett specialmärke.

På vägen hem gick vi förbi Sikboden bilderna talar väl för sig själva.

.
Tala om att lita på folk...det gör man i alla fall här. Här finns även Världens enda surströmmingsmuseum.Här kunde man i hörlurar höra gamla snappsvisor och få veta hur det gick till att syra strömmingen, det är med andra ord inte rutten fisk...även om doften påminner om det.


Vi fortsatte sedan mot Skuleberget där vi fick se ett antal personer som klättrade uppför med hjälp av linor...kolla noga på höger sida så kanske ni kan se folket på väg upp. Vi stannade kvar på parkeringen. Temperaturen ca + 26 gr. Tomas du kanske känner igen dig även om träden har vuxit en hel del sen vi var här sist.

Skulebergsgrottan har jag och Tomas gått upp till för många år sedan, Ingemar lär jag aldrig få med mig upp.


Nu var det dags att köra ut mot Nordingrå och Norrfällsviken.


Där såg inte ut som förr...alldeles för mycket exploaterat, bara sommarstugor överallt. Det gamla fiskeläget var försvunnet, av fiskebodarna hade det blivit fina sommarstugor. Och i skogen hade nya växt fram.

Men bygden runt omkring minner om gamla dar och vi far omkring på små krokiga grusvägar.Vårt mål för i dag var Hemsön ett fd militärt område. Det var färja över och vi står nu vid Hemsöns fästning, som vi ska besöka i morgon.

2 kommentarer:

 1. Tänk att det är min tur nu att få ge sig ut på resa med husbilen, äntligen har dagen kommit...sista arbetsdagen i morgon, ska försöka gå hem tidigt så vi kommer iväg tidig eftermiddag.

  Härlig resa ni är ute på, fina foton och ett lugn verkar det vara.
  Fortsatt skön resa, tittar in till dig när jag hittar nått trådlöst eller internetcafé.
  Leena;)

  SvaraRadera
 2. Nordingrå älskar jag... Har en bekant som har en stuga precis nere vid sjön... Så mysigt att vara där... Var där förra sommaren och njöt...

  Hoppas vi kan ses nått under hösten...

  KRAM!!!

  SvaraRadera