onsdag 9 oktober 2024

Vi bockar av att- göra-listan.

 Vi har en fantastisk utsikt från vår balkong, speciellt när solen skiner.

Höstfärgerna, som nu börjar bli starkare, gör också sitt för att det ska bli så vackert.


Men vissa dagar kan man vakna av dimman och grå toner. Då kan det se nästan spöklikt ut.
 

Lökarna har kommit ner i jorden i sina nya och förhoppningsvis bra korgar mot sorken. Dahliorna är uppe och lagda i påsar i väntan på våren. Pumpen intagen och balkongmöblerna paketerade mot snö och regn. 


Besöket för ögonbottenfotografering är avklarat likaså besöket hos diabetessköterskan. Nu har vi bara 3 saker kvar att gör och det är hematologin, byte av kamrem och fixa kylskåpet, som gärna stannar på natten och gör ordentliga ”puffar” när det ska starta. Bara att hoppas att de kan fixa det. 


Men vi har lite till att fixa med. En kamera för övervakning ska installeras. Problemet var bara att vi inte hade fibern inkopplad. Nu har vi fixat det också och det blir via Telenor.👍

Idag kom routern och det gick snabbt, det tog bara ett dygn. Men det tog några timmar att få till allt, men nu fungerar kameran och vi kan hålla koll på vårt hus.


Nu har verkligen hösten dragit in, träden har fått fantastiska färger. I år fuskar jag, med plastblommor i lådorna. Jag brukar ju ha Ljung i dem, men de blir så bruna och tråkiga. De här kanske håller färgen.


Idag var vi till Jönköping och fyllde vår spanska gasolflaska, vi ska ha den som reserv, för i Italien har vi ibland haft problem med att fylla vår fasta flaska. Vi passade också på att åka till Biltema, där vi fick tag på snökedjor till husbilen, extra vindrutetorkare, samt 2 mindre gasolflaskor till vår spis/grill. 
Ingemar blir så orolig när han ser skyltarna om att kedjor ska vara med, när man är på höga höjder. Nu kan han köra lugnt. En räkmacka satt fint efter vi handlat färdigt.



Testade nya kameran på kvällen. 😄


Hoppas att ni följer oss på resan, som troligtvis kommer att gå till Sicilien. Det är 9 år sedan vi sist var där, så det är på tiden att det blir ett återbesök. När vi kommer iväg beror mycket på väder och vind, jag som inte gillar att vara på sjön när det blåser. 🤢 Men än är det några veckor kvar, så vi jäktar inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar