tisdag 1 oktober 2024

Husbilen och planering

 Nu har hösten gjort sitt intåg, kyliga nätter, men sol på dagarna. De sista morötterna har vi plockat upp och alla blommor är inplockade. Trädgården är färdig, den har Ingemar fixat när jag har vilat på soffan. 💖 Tur att han har varit frisk i år. Min fot läker efter fallet, men känns när jag går mycket. 

 Bilden är från förra året vid samma tid.


Nu var det dags för den årliga besiktningen av husbilen och det blev ett blankt papper 😃…..så skönt att allt var ok. Även gasolen fick de kolla för säkerhets skull. 

Idag fick Ingemar tag på en bilfirma, som ska byta kamremmen, något som det är dags för innan vi åker. Nya framdäck är inköpta, byte av oljan mm, är klart. Snart är det dags att plocka in kläder och allt annat som ska med för ca ett halvår.

En ny liten radio kom idag, visserligen ska den vara ifall kriget kommer, man vet ju inte vad ryssarna får för sig. Den verkar bra, så den får följa med i husbilen. Med den kan jag ladda telefonen och använda som ficklampa, den laddas med vev eller solcell och i Spanien och Italien lyser oftast solen.


Idag kom även de blå korten från försäkringskassan. Mediciner för hela tiden har jag hämtat ut på apoteket.

En kom-ihåg-lista har jag börjat göra, för det där med minnet, det vet vi att det brukar svika när man kommit upp i åren. 🤔

Idag har jag också gått in på Vimla och beställt ett nytt telefonkort. Vi har bara 60 GB på Tre och det ska vi dela på, går ju inte när det finns sport på tv, som Ingemar vill titta på. Så nu blir det ett extrakort på 75GB, för 20 kr i 4 månader och sedan 370 kr/mån ingen bindningstid, vilket jag inte ville ha. Hoppas nu bara att Vimla ska fungera.


Vad är det som saknas? Jo just det, läkarbesöken jag ska ju till diabetessköterskan och hematologläkaren. Ingemar ska iväg och göra en ögonbottenfotografering, ska göras vart 3 år när man har diabetes, sedan bör vi vara klara för avfärd mot värmen och övervintringen. 

Nu har vi även varit och grattat barnbarnet Liam, som hunnit fylla 13 år….oj vad tiden går fort numera. Nog för att han är både lockig och rödhårig, men kul kan man ha med en peruk också. 😄


Nu börjar nedräkningen för avresan. Ser på FB och Instagram att det är fler som står i startgroparna. Den här gången tror jag vi tar färjan Trelleborg-Rostock, men blir det blåsigt så blir det broarna. 😁