lördag 10 april 2010

Att söka efter vårtecken

I torsdags när jag läste tidningen om vädret, så sa dom att nu till helgen så ska värmen komma. Jaha....och var tog den vårvärmen vägen? Termometern visar på ca 5-6 gr varmt brrrrr och lite duggregn. Men jag tänkte leta upp lite vårtecken i alla fall. Tomas och Frank har kört in båten i verkstan och satt igång med den årliga slipningen för att sedan lacka den. Det är ju ett vårtecken. Att tvätta husbilen är nog mera en nödvändigthet, än ett vårtecken. Men jag hittade några fler.

Byta vinterdäcken till sommardäck på bilen........ ja den 16/4 så får man inte ha dom på längre.

Rensa i trädgården är man ju tvungen till, rosorna har inte klarat denna hårda vinter.

Och i bäcken forsar vattnet fram och snödropparna lyser så fint i slänten.

Den sista snöhögen....krymper för var dag. Nu är nog våren kommen i alla fall....även om inte termometern visar mer än + 6 gr .

3 kommentarer:

  1. Vilka härliga vårbilder du har tagit, kan inte tro att all den snön jag såg för bara några veckor sedan är borta nu. Det finns hopp om en sommar trots allt! Vilken brygga är det på sista bilden?

    SvaraRadera
  2. Ja, man fick verkligen anstränga sig för att hitta vårtecknen i helgen! Vi trodde att vi skulle få stå ute och fixa med husbilen i lite solsken, men istället stod vi med stelfrusna händer i några få plusgrader, regn och blåst...
    Men det är väl i alla fall ett vårtecken att husbilen är ute från vinterförvaringen!
    Och idag har solen skymtat fram ;)

    SvaraRadera