fredag 13 april 2018

Les Calanches och nya vägar

I förrgår åkte vi mellan Porto och Piana, det området kallas också för Les Calanches = de rosa klipporna.
 Området består av röda klippor och är väldigt vackert. Så synd att inte solen var framme, för då hade bilderna blivit mycket bättre....men också tur att vi inte åkte här under högsäsong.


Här kan ni se en film om vägen vi åkte, fast vi åkte åt motsatt håll 😀


På Youtube finns fler filmer....bara att söka på Les Calanches


Natten tillbringades på en parkering vid Casinot i Sagone....i ösregn! N42 06 50 E 08 42 00 
När vi skulle åka upptäckte vi att batteriet i kameran var slut, inte konstigt när jag tar så många foton. Reservkameran fick komma fram....tyvärr med sämre bildkvalitet...men det får ni stå ut med. 


Vi fortsätter uppåt och över en annan sorts berg mot Ajaccio. Vägen är större och bredare  och inte lika svårt att mötas, vacker på sina ställen.


Det är också mer trafik den här vägen. Vi möter trötta cykelcampare, ett gäng på ca 8-10 pers, som trampat hela vägen upp från Ajaccio....tufft jobbat och de var inte några ungdomar precis. 


Vi fortsätter och hamnar så småningom i det centrala Ajaccio, med fin utsikt över hamnen och alla båtarna....men alldeles för trångt för en husbil och inga parkeringsplatser....endast för småbilar. 


Vi snurrar runt ett tag och kommer förbi en marknad, sen blev vi så trötta på trafiken och kaffesugna så vi tog oss snabbt därifrån med "Berits" hjälp. Tanken var att besöka staden, men den lusten försvann när vi väl var där.


Korsikas städer och byar är inte byggda för dagens husbilar, i alla fall inte med p-platser för oss. Vi avråder från att besöka stan med husbil....då är det bättre att ta in på en camping och sedan ta sig in med buss, till fots eller med cykel. 


Väl ute ur stadsmiljön hittade vi en plats vid stranden där vi kunde stanna och ta en fika.


Nu var det dags att ta sig till den camping, vi behöver både tömma och fylla vatten, samt tvätta. Vi har på Campercontakt hittat en som vi tror ska bli bra. 
Vägen dit går efter kusten till största delen. Idag blåser det bra och det går stora vågor och vattnet har en fin turkosblå färg.




Camping Le Sud blir vår nattparkering N41 49 42 E 08 47 02
 Vi blev glatt överraskade av priset, trodde det skulle kosta 24€ men vi betalade bara 15.50 €. 


Eftersom campingen öppnade för säsongen den 31/3 så är här ganska lugnt och vi kunde välja var vi ville stå.


Vår tvättkorg var full och tvättmaskin fanns till priset 5.50€/4kg torkningen sköttes ute, mellan regnskurarna.


Dagens etapp blev 54 km och vi har haft ca +20 gr.


Tack för alla kommentarer det värmer i kvällens kyla.
Nu fortsätter vi mot nytt spännande mål.




2 kommentarer:

  1. Tack! Här är det både sol och varmt nu, hoppas bara det fortsätter.

    SvaraRadera
  2. Vilken trevlig resa ni bjuder på!Fina foton trots reservkamera. Är nog bra att ha bilen på Camping och ta sig intill orter med buss eller till fots.

    SvaraRadera