fredag 29 juli 2011

Laster

Jag skrev tidigare att jag skulle skriva om mina laster, det är ju något som alla har. En del snusar, andra röker, vissa sitter ofta vid datorn (en av mina laster) några gillar smink andra handväskor ja man kan räkna upp massor av olika laster. En av mina är att köpa skor och dessutom spara dem, även om jag inte kan ha dem längre.

Jag har t ex mina skor från vårt bröllop kvar. Det är 31 år sedan.


Förr var det bara höga klackar som gällde, idag kan jag inte balansera på dessa, och jag har inte mage att slänga dem heller. Det här är bara några av alla skor jag samlat på mig med åren.



När vi var i Dubai kunde jag naturligtvis inte avhålla mig från att köpa skor även där, det var ju så billigt. (OBS! Inga styltor här.)



Ibland är skorna inte använda, jag har väl inte hittat rätt tillfälle att ha dem.
Nu hör till saken att jag aldrig köper några dyra skor, priset måste vara det rätta.


De två senaste tillskotten på skohyllan är dessa. Inga höga klackar bara gångvänliga.


Törs inte visa min skohylla men där behöver rensas.....svårt :( då jag ju är en liten ekorre :)

tisdag 26 juli 2011

Brunett, blondin eller grådin?

Vad har ni för hårfärg? Något som jag ofta har tänkt på är att man säger blondin när man är ljushårig och brunett när man är mörkhårig och det låter ungdomligt för mig. Men när man säger gråhårig eller vithårig då tänker jag på en gammal tant. Nog är det konstigt. Varför kan man inte säga grådin ?

Jag är född brunett och har lite svårt att förlika mig med de grå/vita som det nu börjar bli fullt av i hårbotten (det kunde inte min mamma heller). Skulle jag inte färga håret så skulle jag nog vara vithårig, min mormor var vithårig redan som 45åring . Jag tycker de som låter håret vara vitt eller grått passar i det och jag blir lite avundsjuk på dem då de inte behöver lägga ner så mycket tid på håret, mer än kanske klippning. Själv kan jag inte acceptera det, och när jag någon gång väntar lite för länge med att färga det så får jag höra från barnen ”mamma är det inte dags att du gör något åt ditt hår?” När jag säger att jag ska låta det bli vitt/grått så tycker de att då ser jag ju så gammal ut :-( Så nu färgar jag, för vem vill se gammal ut? :-) Klipper gör jag också själv, jag tror jag varit till frissan ca 3 ggr på 30 år. Tur är väl det för det är dyrt att gå dit idag har jag hört. Med andra ord så sparar jag en massa pengar, som jag givetvis lägger på någon av mina laster, vilka det är ska jag skriva om en annan gång.

Nu är det i alla fall fixat och klart för den här gången och har jag tur så håller det ca 2 månader.

måndag 25 juli 2011

Rensning

I tre dagar har vi gått igenom allt som fanns i vårt yttre förråd. Nu äntligen har vi tömt det och slängt massor. 
Javisst är förrådet tomt men vart har det vi inte slängt tagit vägen?


Jo in i ett annat rum, som nu är fullt av saker allt från campingprylar till.......


stolsdynor, reservmadrasser och spishällar.


Nästa gallring blir när vi ska plocka in allt på hyllorna. Nu ska väggarna målas i en ljus färg och golvet ska få en grå nyans, hyllor ska snickras till. Det ska bli jätteskönt när allt är färdigt och vi kan börja planera för vår vinterresa.

lördag 23 juli 2011

Blött var det här

Idag var förmiddagen riktigt fin, både varmt och lite sol. Väderlekssidorna på datorn hade där emot lovat regn mot eftermiddagen. Nu har vi gäster i "lillstugan" det är brorsbarn till Ingemar och deras kompisar.



Ungdomarna har varit duktiga på att bada. Vid tretiden såg vi hur regnat började komma från söder.
Helt plötsligt gick det nästan inte att se stan.



Men det brydde inte ungdomarna sig om, dom var ju blöta redan efter att ha varit ute med flotten och dykt från den.
De fortsatte badandet inne vid bryggan, kanske för att det kändes varmare i vattnet än på land. Temperaturen sjönk ca 3 grader när regnet kom.



Nu skvalar det friskt i bäcken igen, ingen brist på vatten i år.


Italien är nästa mål.

Oj vilket kvalmigt och varmt väder det var idag, känns nästan som om man vore långt söder ut. Jag passade  på att stanna i källaren, där var det svalt och skönt. Vad jag gjorde där? Jo nu har jag börjat tömma det yttre förrådet för att vi ska kunna måla om även där. En vända till sophålan har jag gjort och minst en till blir det. Nu åker alla gamla madrasser, tapetrullar, gamla skor, tält och sovsäckar (urgamla) ja allt som vi inte kommer att behöva mer, upp till sophålan. Tänk så mycket plats det ska bli.

En tur till bokhandeln blev det igår, för inköp av en reseguide-bok om Italien. Tidigare har vi Tyskland, Spanien och Porugal, och i år kommer resan att gå mot Italien. Hoppas den är lika bra som de andra böckerna har varit. Tiden går fort och det är bara två och en halv månad kvar tills vi drar på nästa vinterresa.

torsdag 21 juli 2011

Växlande väder

Dom sista dagarna har vädret varit växlande. Igår var det "trädgårdsväder" dvs gräsmattor kunde klippas och kanter trimmas, för det var både soligt och varmt. Idag på förmiddagen var det +23° visserligen ingen sol, men det var faktiskt skönt det med, för när den är framme så bränner den, med andra ord så var det "målarväder".
 Det är nu 7 år sedan vi renoverade "lillstugan", så en "ansiktslyftning"= målning var behövlig, otroligt vad fort åren går numera :-) Vi måste passa på när vädret är med oss.


En liten fågelunge ville komma in på besök, men den nöjde sig med att sitta på dörrenkarmen och kika in.


På kvällen kan vi njuta av utsikten.

tisdag 19 juli 2011

"Ställplats"

Sommartid då blir "vår" lilla gatstump "ställplats" Lillvik. Förr var det camping i trädgården, visst det var även husvagnar men de var inte så stora som nu. Det gäller att ha förstående grannar och det tror vi att vi har :)
 Jag kan tillägga att i Ulricehamn finns nu en "ställplats" eller man ska kanske säga P-plats för husbilar nere vid sjön, nära till kallbadhuset, restauranger och affärer. Den är så ny så jag vet inte om det finns någon form av service, men det ska jag ta reda på.

Vår egen husbil saknas på bilden.....den fick inte plats :(
Den svenska sommaren kom av sig, men ha hopp alla semesterfirare dom lovar värme till nästa vecka.

söndag 17 juli 2011

Löften är till för att hållas

När vi kom hem från vår vinterresa med husbilen, lovade jag Michael att han skulle få åka med och sova i husbilen någon gång. Varje gång han varit hemma så har han påmint mig om detta. Nu var det dags att uppfylla det man lovat. Vi planerade in en miniresa till Ullared med Stefan och hans familj och eftersom jag skulle ha Michael hemma hela helgen så passade det bra att han äntligen skulle få följa med. Givetvis måste han ha med sin radio, för att ha något att göra under resans gång.

Resan ner gick bra och vi tog in på campingen
På kvällen kom Stefan, Anna-Lena och småpojkarna in till oss och vi hade en mysstund med lite chips och dricka.


Det mest spännande kom på kvällen, Michael började titta efter var han skulle sova, det fanns ju bara en dubbelsäng. Jag sa att han skulle sova på bordet, då skrattade han åt mig och sa att jag var tokig. Och mer spännande tyckte han det var, när jag började sänka bordet och ändra på dynorna.
Med radion bredvid så kröp han ner.... och så började han skratta.......nu har han ett så smittande skratt så vi började skratta alla tre. Det är så att vagnen gungar lite när man rör sig i den och det var det som han tyckte var så kul. Det tog inte många minuter innan han somnade......

......och på morgonen vaknade han med ett skratt. Tänk den som kan sluta och börja dagen så.
Ett  besök i affären blev det givetvis. Jag tror Michael var nöjd med sin minitripp med husbilen och jag har infriat mitt löfte till honom.

torsdag 14 juli 2011

Lekar förr och nu

Nu är det semester för många familjer, även för våra barn och barnbarn, som kommit ner från Frösön för att hälsa på. Stefan (sonen)hade många minnen från somrarna i stugan, som han ville visa sina barn. Vi packade ihop lite fika och for iväg, vädret var mulet och bara +17gr men det regnade inte. Framme vid stugan så kom minnena när de gjorde pilar och pilbåge. Vi letade fram knivar och sedan var pojkarna igång med att tälja pilar.


Efter en stund smakade det bra med varmkorv och saft kaffe för de vuxna.


I stugan hittade vi de gamla pilbågarna som genast kom till andvändning.



Pappa visade hur man gör för att skjuta av pilen,
 samtidigt som han upplevde gamla minnen.


Och har man gjort pilar så måste dom testas i skogen.
 Det är lika kul att göra sina egna pilar som det var för 35 år sedan


På jakt efter något att skjuta på fortsatte vi genom skogen och kom sedan
fram till sjön där fick vi se en massa små grodbarn.


En liten groda orkade inte simma så långt
så han hittade ett vasstrå att klamra sig fast vid för att vila.



Här vid sjön kan man få stora abborrar, men vädret inbjöd inte till något fiske.

                         
Vi lämnade sjön och stugan när det började komma regndroppar.
Nog för att det behövdes regn i skogen så kantarellerna, som nu var nagelstora, kan växa på sig.

tisdag 12 juli 2011

Justerade

Gamla människor ska inte jobba för hårt :-) Nu har vi varit justerade båda två i våra armar. Ingemar målade "lillstugan" i söndags och har fått en inflammation i handleden, det blev ett besök hos farbror doktorn och lite medicin. Nu måste handleden vila. Jag rensade gräsmattan från dessa förhatliga groblad, som breder ut sig och kväver gräset. DET var inte bra för mina händer och onda axel, men här hjälpte Alvedon och Ipren samt lite vila. Vi fick vår stenmur färdig till slut. Ny jord och lite växter gjorde susen, och allt ogräs är borta.



Resten av stenarna ska så småningom bli stöd för kanten i bäcken,
 men jag tror vi väntar tills pojkarna kommer hem så vi kan få lite hjälp.

Idag blev det ugnsstekt gädda med fyllning av lök och persilja och
naturligtvis med gräddsås.
 Pojkarna är duktiga på att fånga fisk åt oss.

Resten av dagen har jag tillbringat vid datorn för att göra färdigt SM filmerna,
det är lite småpill med sådant men gör inte så illa vid min arm.
Ha en skön semester alla som är ute på vägarna. 


söndag 10 juli 2011

Fjällvandrarna

Upp före 8.00 ....varför? Jo idag ska våra pojkar och ett barnbarn starta resan mot Kebnekaise. Förra året gick dom runt Grövelsjön och det gav mersmak, nu har dom fått för sig att dom bestiga Kebnekajse. Nya sovsäckar, tält och regnställ har inköpts. Vädret kommer tyvärr inte att bli det bästa för enligt yr.no så kan dom även få lite snö och nattemperaturen kan gå ner till några minusgrader. För barnbarnet Cornelia blir det en premiärtur.
Nu hoppas vi resan upp på ca 170 mil ska gå bra, och önskar dom lycka till på vandringen.

 I går fick vi se ett brudpar nere vid bryggan, de blev fotade och drack schampange. Säkert blev det fina kort med Ulricehamn i bakgrunden och solen som lyste upp det hela.




fredag 8 juli 2011

Flottetur på Åsunden

I morse låg sjön spegelblank. Vi hade tänkt jobba i trädgården, men när det är så fint på vattnet och varmt i luften...ja då kan man väl ändra sig. Vi plockade ner lite fika i en korg och gick ner till flotten.


Michael fick med sig radion och sedan på med flytvästen.



Termometern visade +23°


Så härligt att sakta glida fram på en spegelblank sjö.

 

Efter en stund tyckte Ingemar och Michael att det var dags för en fika och inget fika smakar så gott som när man är på sjön.


Vi tycker att vi bor nära vattnet ...men det finns de som bor närmre.
Det här stället var en gång ett café som hette Solvik.


En sommarstuga som den här har nog ett högt taxeringsvärde.


Så småningom kom vi fram till "Bokeskogen" en liten vik med härlig sandbotten.


Här passade vi på att bada, även Michael vågade sig på att gå ner i det +21° vattnet. Det är inte lätt att få honom att bada, men idag kunde han inte låta bli när han såg att jag gick och "städade" i vattnet. Det låg en massa grenar i vattnet som vi plockade undan. 


På vägen tillbaka åkte vi förbi Brunnsnäs Gård.


När vi kom hem så dröjde det inte länge innan molnen tornade upp sig, det blåste lite och ett lätt duggregn började. Resten av dagen blev det lite trädgårdsarbete i alla fall, lite plantering av blommor och trimmning av kanter. Den här sommaren har varit en av de bättre, varmt och växlande sol och lite regn. 

onsdag 6 juli 2011

På första parkett

I kväll ska det dansas på "Bryggan" till Arvingarna. Bryggan är Ulricehamns nyaste inneställe alldeles vid vattnet och det är premiär för bryggdansen. Nu vill vi ju inte trängas runt dansgolvet så vi tog flotten över för att titta på de dansande och lyssna på Arvingarna. Det låg flera båtar redan på plats och vi tog oss sakta in för att få en bra plats.

Att det är fest en onsdagkväll märktes för det var mycket folk som minglade runt.


Även Tomas (sonen) hade samma tanke som vi och hade redan ankrat upp.


Dom tyckte vi hade bättre sittplats, än dom hade i båten så dom kom över till oss.


I pausen passade Tomas på att testa om det fanns någon fisk.


Dansen körde igång igen och vi kunde se flera kända ansikten på dansgolvet.


Det gick lika bra att dansa på båten tyckte de här småflickorna.


Många hade betalt inträde, men det satt även mycket folk utanför staketet.


Tidningen var givetvis på plats för att få riktigt bra kort.


Några båtar ankrade upp lite längre ut.


Alldeles intill så finns en ny parkering för husbilar.


Dansen fortsatte till tolvslaget men vi återvände hem och kunde höra musiken tvärs över sjön.
Solnedgången över "Villastan" var inte heller fel.